­

Kolēģi izglītojas "4th Edition ENDO Dubai 2019" kongresā

No 21. - 23. februārim Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, norit “4th Edition ENDO Dubai 2019”.

ENDO Dubai kongress kopš tā pirmsākumiem, 2015. gadā, ir kļuvis par vadošo platformu zinātniskās un klīniskās informācijas apmaiņai par minimāli invazīvām ginekoloģiskām operācijām.
Šogad kongresa fokuss vērsts uz kritisku tematu - iegurņa sāpēm!
Liela nozīme šīs problēmas risināšanā ir operatīvās ginekoloģijas un kolorektālās ķirurģijas speciālistiem.
Trīs dienu laikā dažādas sesijas, semināri un praktiskās darbnīcas analizēs inovatīvas ginekoloģiskās un kolorektālās ķirurģijas stratēģijas, lai risinātu problēmas, kas skar pacientes ar iegurņa sāpēm.

Izglītoties uz Dubaiju devušies arī vairāki operatīvas ginekoloģijas speciālisti no Latvijas - Dr. Dace Melka, dr. Iveta Gražule, dr. Antons Babuškins un dr. Jurģis Vītols!

Attēlā no kreisās: Latvijas delegācijas pārstāvji - Dr. Antons Babuškins, Dr. Dace Melka, Dr. Iveta Gražule un Dr. Jurģis Vītols

"29th World Congress on Ultrasound in Obstetrics and Gynecology", 12.-16. oktobris, Berlīne, Vācija

No 2019. gada 12. - 16. oktobrim Berlīnē (Vācija) norisināsies "29th World Congress on Ultrasound in Obstetrics and Gynecology".

ISUOG ir vadošā starptautiskā ultraskaņas biedrība dzemdniecībā un ginekoloģijā. Tās pirmsākumi meklējami 1991. gadā, kad tika izdots pirmais UOG Journal izdevums un notika pirmais Pasaules kongress. Šobrīd ISUOG biedrībā ir reģistrējušies jau 15 500 biedru no 140 valstīm.

Kongress piedāvā daudzveidīgas zinātniskās sesijas, meistarklases, praktiskās darbnīcas un iespēju piedalīties Pre-Congress kursos.

Provizoriskā programma: ISUOG Congress Programme

Tēžu iesniegšanas termiņš: 08.04.2019.

Reģistrēties kongresam iespējams šeit: Reģistrācija

Plašāka informāciija par kongresu pieejama oficiālajā mājaslapā: ISUOG World Congress

 

Jaunākā informācija no Eiropas Parlamenta Seksuālo & Reproduktīvo tiesību foruma

EPF ir visu Eiropas parlamentu locekļu tīkls, kas ir apņēmies aizsargāt pasaules neaizsargātāko cilvēku seksuālo un reproduktīvo veselību.
Papildus informācija par šo tīklu un kontracepcijas atlasu atrodama šeit: EPF Web un Contraception info
Eiropas Parlamenta Iedzīvotāju un attīstības forums informē par jaunāko 3. izdevuma Eiropas Kontracepcijas Atlasu.

Portugālē no 4. - 5. novembrim norisināsies "2nd World Congress on Obstetrics and Gynaecology"

Š.g. 4.-5. novembrī Portugāles pilsētā Porto iespēja apmeklēt "2nd Congress on Obstetrics and Gynaecology", Caring for Every Woman...Education, Empowerment and Health.

Šis kongress ir lieliska iespēja ginekoloģijas, dzemdniecības speciālistiem, zinātniekiem, studentiem un veselības nozares pārstāvjiem satikties un dalīties ar savām kreatīvajām idejām un domām par sievietes veselību!

Dalību kongresā apstiprinājuši nozares vadošie eksperti no vairāk nekā 20 valstīm, programmā iekļautas 36 dažādas zinātniskās sesijas un priekšlasījumi.

Lai uzzinātu vairāk par kongresa norisi: 2nd World Congress, Porto

 

"8th Advanced Ian Donald Course On Perinatal Ultrasound", 13.-15.06.2019., Itālija

Sadarbībā ar Itālijas Dzemdniecības un Ginekoloģijas Ultrasonogrāfijas biedrību, Itālijas Slimnīcu Ginekologu un Dzemdību speciālistu asociāciju no 2019. gada 13.-15. jūnija Itālijā, Cagliari teik organizēti kursi "8th Advanced Ian Donald Course on Perinatal Ultrasound".

Informācija un kursu programma atrodama šeit: IAN DONALD COURSE

 

Rīgā norisināsies "9th Baltic Congress of Endocrinology and ESE Clinical Update"

Latvijas Endokrinologu asociācija aicina piedalīties "9th Baltic Congress of Endocrinology and ESE Clinical Update", kas no 4.-6. aprīlim norisināsies Rīgā, Latvijā.

Kongresa Orgkomiteja un Zinātniskā komiteja aicina piedalīties kongresā, lai uzzinātu jaunākās novitātes un atklājumus klīniskajā endokrinoloģijā - ar savu pieredzi šajos jautājumos dalīsies nozares speciālisti.

Visu informāciju par kongresa norisi varat atrast kongresa oficiālajā mājaslapā: Endo2019Baltic-ESE

Oficiālā ielūgumvēstule: Welcome

 

"Aesthetic and Reconstructive Gynecology Today", 8. martā, Viļņā, Lietuvā

2019. gada 8. martā Viļņā (Lietuva) norisināsies 2. Estētiskās Ginekoloģijas asociācijas konference "Aesthetic and Reconstructive Gynecology Today".

Konferences dienas kārtība pieejama šeit: Programma

Latvijas Estētiskās ginekoloģijas asociācija aicina interesentus pievienoties braucienā uz konferenci Viļņā. Jautājumu gadījumā, kā arī par iespējām kopīgi doties uz konferenci, lūgums sazināties ar dr. Ievu Briedīti, e-pasts: dr.briedite@gmail.com.

 

Stājies spēkā jaunais dzemdes kakla vēža skrīninga algoritms

Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija informē, ka kopš 2019. gada 1. janvāra ir stājušās spēkā izmaiņas valsts organizētā dzemdes kakla vēža skrīninga algoritmā.
 
Šobrīd AR - HPV noteikšanu pacientu riska grupām par valsts līdzekļiem var veikt speciālisti, kuriem ir noslēgts līgums ar Nacionālo veselības dienestu.
Ja citoloģijā saņemat atbildi ASCUS, LSIL vai AGUS, ir jāveic AR (augsta riska) HPV noteikšana, veicot tālāko HPV testēšanu, nosūtījumā obligāti nepieciešams atzīmēt pamatdiagnozes kodu ( N87.0; N87.1; N87.2; N87.9).
Līdz aprīlim AR - HPV testēšanu par valsts līdzekļiem var veikt jebkurā laboratorijā, kas piedāvā šo pakalpojumu. Aprīlī NVD precizēs, kuri testi turpmāk tiks apmaksāti.
 
Asociācijas valde turpinās diskusijas ar Nacionālo veselības dienestu, lai rastu iespēju arī maksas ginekologiem veikt valsts apmaksātu AR- HPV testēšanu.
 
Algoritms pieejams ŠEIT

Onkoloģisko saslimšanu profilakses diena "Esi gudrāks par vēzi"

Šodien tirdzniecības centrā "Origo" un Rīgas Dzelzceļa stacijas telpās norisinājās informatīva diena par onkoloģisko saslimšanu profilakses iespējām.

Visas dienas garumā notika dažādas aktivitātes. Apmeklētāji varēja klausīties speciālistu lekcijas, konsultēties ar ginekologu, urologu, gastroenterologu, dermatologu un pacientu atbalsta biedrībām, kā arī preses konferencē kopumā uzzināt par onkoloģisko situāciju Latvijā. Preses konferencē Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociāciju pārstāvēja Dr. med. Jana Žodžika, kas aicināja sievietes mīlēt sevi un rūpēties par savu veselību, mudinot klātesošos izmantot valsts organizētā skrīninga piedāvātās profilakses iespējas.

Tirdzniecības centra “Origo” telpās no plkst. 14:00 līdz 18:00 darbojās četri konsultatīvie punkti, kuros gan sievietes, gan vīrieši varēja konsultēties ar vairākiem speciālistiem. Ginekoloģijas punktā Dr. Arta Spridzāne konsultēja par krūts un dzemdes kakla skrīningu, kā arī olnīcu vēzi. Uroloģijas punktā kungi varēja iegūt informāciju par prostatas vēzi un tā profilaktiskajām pārbaudēm. Gastroenterologs atbildēja uz jautājumiem par zarnu vēža diagnostiku un skrīningu, savukārt dermataloģijas punkts bija veltīts ādas saslimšanām, to simptomiem un informācijai par to, kādu pazīmju gadījumos ir vērts konsultēties ar ārstu.

Attēlā pirmā no kreisās: dr. Arta Spridzāne un Dr. med. Jana Žodžika