­

Biedru kopsapulce

Cienījamie kolēģi!

2016. gada 11. martā tiek izsludināta Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas biedru kopsapulce, kurā tiks ievēlēta sertifikācijas komisija. Kopsapulce notiks Kino Splendid Palace Elizabetes ielā 61, rēgistrācija plkst. 12:30, sākums, plkst. 13:00.

Biedru kopsapulce ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vairāk kā puse no biedriem, tāpēc lūdzam Jūs rast iespēju uz šo kopsapulci ierasties.

Perinatālais zaudējums: dažādu situāciju izdzīvošanas īpatnības

STARPTAUTISKAIS PROFESIONĀLĀS MEISTARĪBAS CENTRS “VAIŅODE”

aicinām speciālistus uz tikšanos ar Igoru Dobrjakovu.


Perinatālais zaudējums: dažādu situāciju izdzīvošanas īpatnības

 

13.martā 2016. g. Centrs «Kontakts» Kr.Barona 136 c, Rīga

Vadītājs – Igors Dobrjakovs - sertificēts psihoterapeits, augstākās kategorijas psihiatrs, medicīnas zinātņu kandidāts, bērnu psihiatrijas katedras, I.I.Mečņikova vārdā nosauktās psihoterapijas un medicīnas psiholoģijas Ziemeļrietumu Valsts Medicīnas universitātes un sociālās adaptācijas katedras, un no Sanktpēterburgas Valsts universitātes fakultātes personības psiholoģijas korekcijas fakultātes docents.
Pilntiesīgs biedrs - International Academy of Ecology, Man, and Science, konsultants ANO Bērnu fonda (UNICEF) darbam krīzes situācijās. Seksologs. Monogrāfijas autors "Perinatālā psiholoģija" un "Kā laist pasaulē laimīgu bērnu" (tulkots latviešu valodā).


Aicinam psihologus, psihoterapeitus, vecmātes, dūlas, ginekologus, ģimenes ārstus.


Programmā:

Perinatālais zaudējums:

-dažādu situāciju izdzīvošanas īpatnības, (spontānais aborts grūtniecības sākumā, bērna nāve pirmsdzemdību periodā, aborta izraisīšana vēlā grūtniecības posmā medicīnisku iemeslu dēļ, zīdaiņa nāve pēc reanimācijas pasākumiem).

Psiholoģiskā palīdzība akūtā periodā.

Dalības maksa 55.00 eiro. Turklāt pastāv iespēja pieteikties individuālām konsultācijām (Sestdiena, 12.03. līdz plkst. 17.00, svētdiena - otrajā dienas pusē), maksa par konsultāciju 55.00 eiro

Informācija un reģistrācija pa tālruni 28713889.

Tikšanās notiks krievu valodā!

 

Sēru vēsts

Nolieksim galvas!

22. februāra naktī mūžībā aizgājusi mūsu kolēģe profesore Ilze Vīberga.

Atvadīšanās sestdien 27. februārī plkst. 10:00 no Krematorijas Lielās zāles.

 

Biedru kopsapulce un Sertifikācijas komisijas vēlēšanas!

Aicinām Jūs uz šogad pirmo Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas kopsapulci un sertifikācijas komisijas vēlēšanām, kas notiks šī gada 11. martā!
Kino Splendid Palace, Elizabetes iela 61

Biedru kopsapulce ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vairāk kā puse no biedriem, tāpēc lūdzam Jūs rast iespēju uz šo kopsapulci ierasties.

Sēdes programma:


12 30 -13 00 Reģistrācija
Sertifikācijas komisijas vēlēšanas
13 00 -13 10 Latvijas ginekologu un dzemdību speciālistu Asociācijas vadītājas dr. Daces Matules ievadvārdi
13 10-13 20 Sertifikācijas komisijas priekšsēdētājas dr. Sandras Vītiņas uzruna
13 20 – 14 10 „Hormonālās kontracepcijas transdermāls ievades ceļš un tehnoloģiskās inovācijas. Jaunums – caurspīdīgs kontracepcijas miniplāksteris” , Prof. Johannes Bitzers , Eiropas Kontracepcijas un Reproduktīvās Veselības biedrības direktoru padome
14 10 – 14 30 “Transdermālā kontracepcija – jaunākie klīniskie pierādījumi” Dr. Eva Barkāne, Reproduktīvās medicīnas centrs Embrions
14 30 – 14 50 “Drošas kontracepcijas lietošanas un nelietošanas ietekmējošie faktori reproduktīvā vecuma iedzīvotājiem Latvijā” Dr. Dita Baumane - Auza, Diplomātiskā servisa medicīnas centrs
14 50 - 15 20 Kafijas pauze
15 20 – 15 40 “Dzemdes miomas ārstēšanas iespējas – klīniskie gadījumi” Dr. Nellija Lietuviete, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ginekoloģijas klīnika
15 40 – 16 10 “Jaunākie izmeklējumi agrīnai vēža diagnostikai” Radiologs dr. Biruta Rasma Vagule, Medicīnas sabiedrība ARS
16 10 - 16 30 "Pieredze ENTOG (European Network of Trainees in Obstetrics and Gynaecology) rīkotajā rezidentu apmaiņā Nīderlandē", Dr. Olga Boka
16:30-16:40 Vēlēšanu rezultātu paziņošana

16 40 – 17 40 Noslēgumā, izmantojot kinoteātra iespējas, aicinām uz pirmizrādi: vēsturisku (biogrāfisku) filmu par farmaceita Gedeona Rihtera dzīvi.

 

Topošie vecāki aicināti apmeklēt nodarbības par bērniņa ienākšanu ģimenē un tēva lomu

Ar Rīgas domes Labklājības departamenta atbalstu arī šogad turpinās vērtīgas nodarbības topošajiem vecākiem, lai māmiņām un tētiem palīdzētu sagatavoties bērniņa ienākšanai ģimenē, kā arī izprast un pielāgoties šīm nozīmīgajām pārmaiņām, kas neapšaubāmi ir nozīmīgs emocionāls pārbaudījums vecāku līdz šim ierastajā ikdienas ritmā.
Bērniņa piedzimšana ir notikums, kas vienlaikus var nest gan priekpilnas sajūtas, gan arī emocionāli nomāktas sajūtas. Nekas nav tieši tā, kā agrāk – viss ir mainījies un pilnīgi jauns. Arī jaunas un piesātinātas sajūtas, kas gluži kā sakāpināts kamols var vēlēties izrauties un ļaut vaļu bažām – vai es tikšu ar visu galā? Vai viss notiks tā, kā esmu ieplānojusi? Tā ir jauna loma, rūpes, pienākumi un atbildība, kā arī ar to saistīts nemiers. Tas ir arī fizisks nogurums, miega trūkums, straujas hormonālās pārmaiņas un spēku izsīkums. Reizēm satraukuma un baiļu pārvarēšanu apgrūtina emocionāla un sociāla atbalsta trūkums, līdz ar to jaunā māmiņa var palikt viena ar savām izjūtām – īsti nezina, vai teikt, ka nejūtas labi, un vai viņu sapratīs?
Tādēļ ģimenē tik vērtīgs ir arī tēta emocionāls un fiziska atbalsts, kas līdz ar abu vecāku harmoniskām attiecībām veido emocionāli veselas ģimenes pamatu.
Aicinām apmeklēt nodarbības un smelties spēku un iedvesmu gaidāmajam notikumam!

Topošie vecāki mīļi gaidīti pieteikties nodarbībām, kuras vadīs Ivanda Šūpulniece (klīniskā psiholoģe, psihoterapeite) un Laila Laganovska (klīniskā psiholoģe, sertificēta vecmāte). Lai pieteiktu savu dalību, lūdzam rakstīt e-pastā konsultanti.psihologi@gmail.com vai zvanīt tālruni 28275992 (Iveta Krūmiņa, nodarbību koordinators, kura atbildēs arī uz papildu jautājumiem par nodarbību tēmām un norisi).


Dalība Rīgas pilsētas pašvaldības iedzīvotājiem ir bez maksas!

"TORCH infekciju diagnostika ar ELISA metodi, datu interpretācija"

SIA Hydrox un Virion-Serion piedāvā kursus laboratorijas ārstiem un ginekologiem:

 

"TORCH infekciju diagnostika ar ELISA metodi, datu interpretācija"

 

2016. gada 23. februāris

 

Mērķauditorija: Ārstniecības personas, kuras ir iesaistītas TORCH infekciju diagnostikā – ārsti, ārstu palīgi, laboratorijas ārsti, laboranti, rezidenti.

 

Programmas vadītāji: Dr. rer. nat. habil. Heinz-Jürgen Wagner, Dr. rer. nat. Philip Rosenstock. Virion-Serion Institut.

 

Norises vieta: Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca, Rīga, Pilsoņu iela 13, 15. kopuss, konferenču zāle, plkst. 15:00-18:45.

 

Seminārs angļu valodā.

 

Semināra programma:

Infectious Diseases Diagnostics with SERION ELISA classic (20 min)
Serion ELISA classic: Development, Validation and Care (20 min)
SERION ELISA classic Antibody Quantification – Toxoplasma, Rubella, Avidity,
Parvovirus B19. (100 min)
Kafijas pauze (10 min)
SERION ELISA classic Antibody Quantification – Cytomegalovirus, Herpes simplex 1,2 (75 min)

 

Pieteikšanās: madara@hydrox.lv

Pēcdiploma lekciju materiāli 13.02.16.

Riska izvērtējums grūtniecības laikā D.Rezeberga

Augļa novērtēšana antenatālajā aprūpē M.Jansone

RSU piedāvā kursus ginekologiem

Rīgas Stradiņa universitātes Tālākizglītības fakultātes Kursu daļa
piedāvā apgūt profesionālās pilnveides programmas:

Jaundzimušo primārā reanimācija un atbalsts dzimšanas brīdī

2016.gada 22.marts

Mērķauditorija: Ārstniecības personas, kuras ir iesaistītas dzemdību palīdzībā – ārsti, ārstu palīgi, vecmātes, māsas
Programmas vadītāja: doc. Ilze Kreicberga, RSU Dzemdniecības un ginekoloģijas katedra
Programmas apjoms: 10 akadēmiskās stundas (10 TIP)
Norises vieta: RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs – Anniņmuižas bulvāris 26a, Rīga

Attīstīto valstu medicīnas prakse nosaka, ka ikviena bērna dzimšanas brīdī ir jānodrošina tādas personas klātbūtne, kura ir apmācīta un ir spējīga veikt jaundzimušā primārās reanimācijas un atbalsta pasākumus. Arī Latvijā ārstu – ginekologu, dzemdību speciālistu un neonatologu – resertifikācijas prasības ietver jaundzimušo primārās reanimācijas (kopš 2015.gada starptautiski tiek ietverts arī atbalsts dzimstot) kursu beigšanu.

Programma balstīta uz aktuālām (2015.gada) starptautiskām vadlīnijām par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu pilnvērtīgu jaundzimušo primāro reanimāciju un atbalstu dzimšanas brīdī. Programmas praktiskajā daļā tiks izmantots klīnisko prasmju apmācības simulators.

PROGRAMMAS TEMATIKA

 Vitāli svarīgo orgānu sistēmu adaptācija tūlīt pēc dzimšanas, riska faktori šī procesa norisei
 Sagatavošanās iespējamas palīdzības sniegšanai, tajā skaitā, ļoti priekšlaicīgu dzemdību gadījumā
 Jaundzimušā izvērtēšana un indikatoru identifikācija palīdzības nepieciešamībai
 Elpošanas atbalsts, ārējā sirds masāža un pielietojamie medikamenti
 Procesa efektivitātes izvērtēšana, turpmākas taktikas noteikšana
 Retrospektīva jaundzimušo reanimācijas un atbalsta procesuālo darbību izvērtēšana pēc jaundzimušā veselības stāvokļu objektīvas atradnes un medicīniskās dokumentācijas

Dalības maksa:
 EUR 35,00 – ārstiem
 EUR 25,00 – ārstu palīgiem, vecmātēm, māsām

Jaundzimušo primārā reanimācija un atbalsts dzimšanas brīdī

Multidisciplināra pieeja neatliekamiem stāvokļiem dzemdniecībā. Kardiopulmonālā reanimācija grūtniecei

2016. gada 1. aprīlis

Mērķauditorija: Ginekologi, dzemdību speciālisti, vecmātes, anesteziologi, reanimatologi, neatliekamās medicīnas ārsti, ārsta palīgi
Programmas vadītāja: doc. Anna Miskova, RSU Dzemdniecības un ginekoloģijas katedra
Programmas apjoms: 16 akadēmiskās stundas (patstāvīgais darbs – 8) (16 TIP)
Norises vieta: RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs – Anniņmuižas bulvāris 26a, Rīga

Programmas mērķis ir sniegt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas darbam komandā neatliekamu stāvokļu dzemdniecībā gadījumos. Programmas praktiskajā daļā situāciju modelēšanai tiks izmantots klīnisko prasmju apmācības simulators. Dalībnieku grupa tiek komplektēta pēc multidisciplinārās komandas principa

PROGRAMMAS TEMATIKA

 Multidisciplināras komandas darbības taktika smagas preeklampsijas un eklampsijas profilaksē, ārstēšanā un grūtniecības atrisināšanā
 Multidisciplināras komandas darbības taktika dzemdes atoniskas asiņošanas ārstēšanā
 Darbības taktika augļa šaubīgas un patoloģiskas KTG gadījumā
 Kardiopulmonālā reanimācija pieaugušajam
 Kardiopulmonālā reanimācija grūtniecei
 Prasme strādāt komandā neatliekamas situācijas apstākļos
 Prasme sazināties ar komandas dalībniekiem un pacientes piederīgajiem stresa situācijās

Dalības maksa: EUR 85,00

Multidisciplināra pieeja neatliekamiem stāvokļiem dzemdniecībā. Kardiopulmonālā reanimācija grūtniecei

Kardiopulmonālā reanimācija pieaugušajiem un bērniem

2016. gada 15. – 17.aprīlis

Mērķauditorija: dažādu specialitāšu ārsti un citas ārstniecības personas
Programmas vadītāji: prof. Indulis Vanags un asoc. prof. Biruta Mamaja
Programmas ilgums: 24 akadēmiskās stundas (teorija – 14; prakse – 10) (24 TIP)

PROGRAMMAS TEMATIKA

 Kardiopulmonālās reanimācijas (KPR) pamatalgoritms pieaugušajiem un bērniem. Svešķermeņi elpceļos - teorija, videofilma, treniņš ar pieaugušo un bērnu manekeniem
 Padziļinātās KPR algoritmi pieaugušajiem
 Padziļinātās KPR algoritmi bērniem. Medikamenti, to ievades ceļi. Šoks. Padziļinātās KPR algoritmu bērniem analīze
 Defibrilācijas pamati. EKV un EKS. Defibrilācija, izmantojot manekenu
 Slīkušo pacientu palīdzības taktika
 Elpceļu caurlaidības nodrošināšanas metodes pieaugušajiem un bērniem. Elpvads. Trahejas intubācijas tehnika - teorija, videofilma, treniņš ar pieaugušo un bērnu manekeniem
 Elpceļu caurlaidības nodrošināšanas alternatīvās metodes pieaugušajiem (laringeālā maska, krikotireotomija, Combitube) un bērniem (COPA elpvads, laringeālā maska, krikotireotomija) – teorija un treniņš ar pieaugušo un bērnu manekeniem
 Anafilakse. Lateksa alerģija. Šoks
 Pieaugušo un bērnu KPR algoritmu situāciju uzdevumi

Dalības maksa: EUR 75,00

PIETEIKŠANĀS:
 sūtot pieteikumu uz e-pastu kursi@rsu.lv Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, programmas nosaukums, kontakttālrunis, kā arī, ja maksātājs ir juridiska persona – maksātāja rekvizīti
vai
 aizpildot elektroniskās pieteikšanās formu RSU mājas lapā www.rsu.lv (Tiešā saite uz elektronisko pieteikuma veidlapu: https://formas.rsu.lv/v3/forma/30760320 )

TIF Kursu daļa: tālrunis 67409216; 67409209, e-pasts: kursi@rsu.lv

Pēcdiploma lekciju materiāli 06.02.16.

Anesteziologa loma dzemdību nodaļā E.Lapiņš

Ķirurģiska patoloģija grūtniecības laikā H.Plaudis

Pēcdiploma lekciju materiāli 23.01.16.

Riska izvērtējums dzemdībās A.Miskova

Auglības saglabāšana onkoloģiskiem pacientiem R.Mačuks

D vitamīns un kalcijs grūtniecēm, doc. L. Meija