­

Profesorei Dacei Rezebergai pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis

Latvijas 100. dzimšanas dienas priekšvakarā, 2018. gada 17. novembrī, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza valsts augstākos apbalvojumus.

“Latvijā dzīvo stipri un gudri cilvēki, kuru ikdienas pašaizliedzīgais darbs un nacionālā kopības sajūta veido mūsu valsti. Latvijas spēks sakņojas tēvzemes mīlestībā, ģimenē un enerģiskā darbā,” uzsvēra Valsts prezidents, uzrunājot klātesošos.

Svinīgajā ceremonijā Triju Zvaigžņu ordeni par sevišķiem nopelniem medicīnā un profesionālu ieguldījumu dzemdniecības un ginekoloģijas attīstībā Latvijā, medicīnas izglītībā un zinātniski pētnieciskajā darbā saņēma profesore, Dr. med. Dace Rezeberga!

Profesore ir Rīgas Dzemdību nama galvenā ārste, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas galvenā speciāliste dzemdniecībā un ginekoloģijā, RSU Medicīnas fakultātes Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras vadītāja.

Valsts augstākā apbalvojuma saņemšanas brīdī, prof. Dace Rezeberga savu uzrunu noslēdza ar vārdiem: "Man ir gods strādāt Latvijā!"

Apbalvošanas ceremonijas ieraksts pieejams šeit: Rīgas pilī pasniegti valsts augtākie apbalvojumi (Sākot no 42 minūtes - profesorei tiek pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis)

 

No sirds lepojamies ar profesores panākumiem un vēlam tikpat veiksmīgu un panākumiem bagātu nākotni!

Foto: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

Attēlā: Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni profesorei Dacei Rezebergai!

 

Apsveicam! Dr. Dacei Melkai un Dr. Ievai Mālniecei piešķirti Veselības ministrijas Atzinības raksti!

Šodien, 16.novembrī, Veselības ministre Anda Čakša veselības nozares darbiniekiem pasniedza Veselības ministrijas Atzinības un Pateicības rakstus, kā arī Ministru kabineta Atzinības rakstu.
Apbalvoto vidū, par ilggadēju un profesionālu ārsta pienākumu pildīšanu, Atzinības rakstu saņēma Latvijas Jūras medicīnas centra Ginekoloģijas nodaļas vadītāja, Latvijas Ginekoloģiskās endoskopijas asociācijas priekšsēdētāja, ilggadēja Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas valdes pārstāve, operatīvās ginekoloģijas speciāliste -  Dr. Dace Melka!
Kā arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Medicīniskās ģenētikas un prenatālās diagnostikas klīnikas vadītāja, Reto slimību koordinācijas centra vadītāja, Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas biedre, ginekoloģe - Dr. Ieva Mālniece, par godprātīgu ārsta pienākumu pildīšanu un nozīmīgu ieguldījumu Reto slimību koordinācijas centra nodibināšanā!


Lepojamies un vēlam panākumus arī turpmāk!

 Attēlā: Dr. Dace Melka (pirmajā rindā trešā no labās), dr. Ieva Mālniece (trešajā rindā, centrā)

Sveicam Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienā!

                                                              Izmantotie attēli: R.V.Baltiņš un GINASOC personīgais arhīvs

Tu esi Latvija

Šo pašu svētāko
Tu neaizmirsti:
vai celies debesīs,
vai jūras dzīlēs nirsti,

vai draugu pulkā
dali savu prieku,
vai viens pats satiecies
ar pretinieku -
Tu esi Latvija!

                                                        /Ojārs Vācietis/                                                        

Kolēģi izglītojas Venēcijā notiekošajā kongresā "Birth – Clinical Challenges in Labor and Delivery"

No 14.-17.11.2018. Itālijas pilsētā Venēcijā notiek "Birth – Clinical Challenges in Labor and Delivery" kongress. Lai pievērstu sabiedrības un veselības speciālistu uzmanību, kongresa norises laiks ietver 17. novembri, kas pasaulē tiek atzīmēta kā "Pasaules priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena". Uz Itāliju ir devušies vairāki pašmāju vadošie un jaunie dzemdību speciālisti, lai iepazītos ar jaunākajām novitātēm dzemdniecībā, kā arī, lai papildinātu jau esošās zināšanas un prasmes - smeltos jaunas.
Pasākuma intensīvā četru dienu programma ietver plašu zinātnisko programmu, praktiskos kursus un sesijas, kuras vada vadošie eksperti dzemdniecībā un ginekoloģijā.

                                                                  Attēlā: Latvijas delegācija Itālijā

 

Latvijas Cilvēka Reprodukcijas Biedrība aicina uz IV LCRB konferenci

16. novembrī no plkst. 13:00 - 17:00 norisināsies Latvijas Cilvēka Reprodukcijas Biedrības konference, kurā tiks aplūkoti un analizēti dažādi klīniskie gadījumi.
Vieta: Tallink Hotel Riga (Elizabetes 24, Rīga), konferenču zāle TERRA 3.
Konferences oficialā valoda - latviešu.
Dalībnieku skaits ierobežots - 60.
Dalība konferencē - bezmaksas.
Nepieciešama iepriekšēja reģistrācija, sūtot dalībnieka vārdu, uzvārdu un e-pastu uz LCRBinfo@gmail.com
Informācija pieejama: http://www.lcrb.lv/uncategorized/iv-lcrb-konference/
Kontaktpersona: Aleksandrs Kuharjonoks, LCRBinfo@gmail.com, +37127499986

 

 

Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas notikumi 2019. gadā

ASOCIĀCIJAS SĒDES:

  • 2019. gada 19. septembris, Ķīpsalas izstāžu centrs (Ķīpsalas iela 8), "Jaunietes veselība", izstādes "Medbaltica" ietvaros sadarbībā ar Latvijas Ārstu biedrību;
  • 2019. gada 11. oktobris, Bellavue Park Hotel Riga (Slokas iela 1), "Mazā iegurņa pamatnes disfunkcija", sēdes ietvaros tik aplūkota mazā iegurņa diagnostika, profilakse un ķirurģiskā korekcija;
  • 2019. gada 29. novembris, Bellavue Park Hotel Riga (Slokas iela 1), "Ultrasonogrāfijas aktualitātes katram ginekologam";
  • 2019. gada 13. decembris, VEF Kultūras pils (Ropažu iela 2), "Ziemassvētku svinīgā sēde". 

Noslēgušās 9. Alises un Alberta Nettera Dienas!

No 1.-3. novembrim Rīgā norisinājās “9th Alice and Albert Netter Days of European Society of Gynecology".

Pasākuma daudzveidīgajā programmā, ar saviem lasījumiem, piedalījās vairāki vadošie speciālisti no Eiropas, kā arī pašmāju profesionāļi, kuru darba ikdiena ir saistīta ar ginekoloģiskās endokrinoloģijas, ginekoloģijas un reproduktoloģijas jautājumiem.

Attēlā pirmā no kreisās: Prof. Michelle Nisolle, Dr. David Serfaty, Dr. Vija Veisa, Dr. Ineta Vasaraudze, Prof. Andrea Genazzani, Prof. Ilze Konrāde un
Dr. Una Gailiša.