­

Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas Ultrasonogrāfijas Sekcijas sēde "Ultrasonogrāfijas aktualitātes katram ginekologam" 29.11.2019.

PROGRAMMA

12:00 – 13:00 Reģistrācija
13:00 – 13:25 “Skaidrojumi par izmaiņām MK Nr. 611. noteikumos un prenatālās diagnostikas algoritmiem” – Dr. Ieva Mālniece
13:25 – 13:55 “Ultrasonogrāfija vai kardiotokogrāfija III trimestrī augļa stāvokļa izvērtēšanai”Dr. Diana Bokučava
13:55 – 14:15 “Asiņošana grūtniecības I trimestrī un ultrasonogrāfija” –
Dr. Laura Lūse
14:15 – 14:30 “Cilmes šūnu pielietošana bērnu cerebrālās triekas ārstēšanā” -
Dr. Inese Bolmane
14:30 – 15:00 Kafijas pauze
15:00 – 15:30 “Vēnu varikoze – ultrasonogrāfijas atradnes grūtniecības laikā” –
Asoc. prof. Natālija Vedmedovska
15:30  - 16:00 “Grūtniecība un olnīcu veidojumi” – Dr. Arta Spridzāne
16:00 – 16:20
“Klīniskais gadījums: Olnīcu hiperstimulācija” – Dr. Ieva Erciņa
16:20 – 16:35 “Klīniskais gadījums: Olnīcu luteīnstimulācija” - Dr. Dace Matule un
Dr. Ija Lisovaja

Sveicam Latvijas valsts 101. gadadienā!

Mums ticis viszilākais ezers
Un rudākais rudzu lauks.
Visbaltākā bērzu birze,
Vismelnākais rupjmaizes klaips.
Un tieši Latvijai ticis
Vissvētākais debesu jums,
Jo savu visskaistāko zemi
Dievs ir atdevis mums.

/L. Vāczemnieks/
 
 

Vizīte pie Valsts pirmās lēdijas

Priecājamies iepazīties ar Valsts prezidenta kundzi Andru Leviti! Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas pārstāvji, profesore Dace Rezeberga, docente Jana Žodžika un dr. Vija Veisa ceturtdien viesojās Rīgas pilī.
Latvijas Valsts prezidenta kundzes Andras Levites profesija ir ārsts ginekologs. Speciāliste strādājusi Vācijā un Luksemburgā kopš 1990. gada. Tādēļ jo īpaši esam gandarīti par iepazīšanos, jauko sarunu un domu apmaiņu par mūsu profesijas atšķirīgo un līdzīgo dažādās valstīs. Pārrunājām vairākus sievietes veselības aspektus, gan problēmas, gan izdošanos sievietes veselības aprūpē Latvijā un citviet.
Novēlam, lai rūpes par sievietes veselību Prezidenta kundzei, arī dzīvojot Latvijā, būtu viena no svarīgām interešu jomām. Labprāt meklēsim iespējas kopīgai sadarbībai nākotnē!

Dr. Vija Veisa
Asociācijas prezidente

 

Attēlā pirmā no kreisās: doc. Jana Žodžika, dr. Vija Veisa, Prezidenta kundze Andra Levita un
prof. Dace Rezeberga

"Viena diena bez medicīnas personāla"

Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija ATBALSTA Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Jauno ārstu asociācijas un Latvijas Māsu asociācijas organizēto protesta akciju pret veselības aprūpes budžetu 2020.gadam!

"Demokrātiskā valstī visiem ir viens likums un viena taisnība. Tāpēc likumi ir jāpilda, jāpārtrauc tukšo un neizpildīto solījumu laiks! Beidzot jāsāk rēķināties ar veselības aprūpes jomā strādājošajiem – cilvēkiem, uz kuru entuziasma un pašaizliedzības jau vairāk nekā 20 gadus lielā mērā balstās Latvijas veselības aprūpe."

Aktīvi aicinām savas nozares speciālistus piedalīties protesta akcijā "Viena diena bez medicīnas personāla", kas norisināsies šī gada 7. novembrī pie Saeimas, lai paustu savu viedokli un būtu vienoti savās prasībās!

Apsveicam!

No 31. oktobra līdz 2. novembrim Porto pilsētā Portugālē norisinājās "3rd Infectious Diseases in Obstetrics and Gynecology (ISIDOG) Congress".
Kongresa programma ietvēra dažādas zinātniskās sesijas, lekcijas un simpozijus, kuros tika aplūkotas gan jaunākās novitātes nozarē, gan diskutēts par vadlīnijām.
Uz Portugāli bija devušas vairākas speciālistes no Latvijas -  profesore Dace Rezeberga, dr.med. Jana Žodžika un dr. Olga Plisko, kuru zinātnskais darbs tika izvēlēts un apstiprināts gan mutiskai, gan stenda referātu prezentēšanai. Dalība ISIDOG kongresā Latvijai izvērtās ļoti veiksmīga, kongresa stenda referātu lasījumos pirmo vietu ieguva dr. Olga Plisko ar uzstāšanos "Human leukocyte antigen class II alleles and risk of cervical precancerous lesions".

No sirds apsveicam!

 

Attēlā: Latvijas delegācijas pārstāvji ar kongresa organizatoriem: no kreisās prof. Dace Rezeberga, prof., ISIDOG prezidents Gilbert GG Donders, dr. Olga Plisko, dr.med. José Martinez-de-Oliveira un dr.med. Jana Žodžika