­

3rd World Congress on 3D Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, 21-24 March 2019 - Dubrovnik, Croatia

2019. gada pavasarī, no 21. - 24. martam, Horvātijas pilsētā Dubrovņikos notiks "3rd World Congress on 3D ultrasound in Obstetrics and Gynecology".
Pasaulē atzīstami ultrasonogrāfijas eksperti iepazīstinās ar jaunākajām 3D un 4D ultraskaņas tehnoloģijām, to pašreizējo un nākotnes klīnisko pielietojumu.
Visi dalībnieki tiek arī aicināti iesniegt abstraktus mutiskai dalībai kongresā.
Vairāk par kongresu: http://dubrovnik3dcongress2019.com/

Informācija no Zāļu valsts aģentūras par "Cetrotide" (cetroreliksa acetāta) 0,25 mg pulveri un šķīdinātāju injekciju šķīduma pagatavošanai

Vēstule veselības aprūpes speciālistiem: "Cetrotide® (cetroreliksa acetāts) 0,25 mg pulveris un šķīdinātājs injekciju šķīduma pagatavošanai: virzuļa izvilkšanas risks zāļu paņemšanas laikā ar jauno šļirci, kā rezultātā var zust zāļu sterilitāte".

Vēstule pieejama ŠEIT.

 

Apsveicam!

Asociācijas sekretāre un RSU 6.kursa studente Krista Krūmiņa saņēmusi Ilmāra Lazovska stipendiju 1000 USD apmērā, kas paredzēta profesionālo iemaņu uzlabošanai.
Latvijas Medicīnas vēstures muzejā Kristu bija ieradušās sveikt kolēģes un RSU Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras vadītāja profesore Dace Rezeberga.

Par LĀZA fondu un stipendiju:
Fonda mērķis ir atbalstīt vecāko kursu medicīnas studentu centienus apgūt ārsta profesiju un vēlmi strādāt savā profesijā Latvijā. Stipendijas tiek piešķirtas Latvijā studējošiem vecāko kursu medicīnas studentiem, kam ir ne tikai labas sekmes mācībās, plašs interešu loks, bet kas arī savu turpmāko dzīvi ir nolēmuši saistīt ar ārsta profesiju Latvijā, stiprinot un uzlabojot medicīnisko aprūpi valstī. Stipendija 500 - 1000 USD apjomā tiek piešķirta 3- 5 pretendentiem katru gadu. Kopš 2016. gada tiek piešķirtas arī veicināšanas stipendijas no 250 EUR. Pieteikumus izvērtē un lēmumu pieņem Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendiju komisija.

Latvija piedalās Eiropas ikgadējā pretvēža velomaratonā “Ride 4 Women”

Šodien, 4. jūlijā, pie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" tika dots starts pretvēža kampaņas - velomaratona "Ride 4 Women" trešajam 130 km garajam Latvijas posmam Rīga - Šauļi. Velomaratona dalībnieki ar divriteņiem mēro ceļu no Tallinas līdz Vīnei, kopumā nobraucot 1758 km, pa ceļam piestājot deviņās Eiropas pilsētās, veicinot sabiedrības informētību par dzemdes kakla vēzi.

Velomaratona Latvijas posms iesākās ar preses konferenci, kur mediju pārstāvjus uzrunāja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, slimnīcas ginekoloģijas un dzemdniecības galvenā speciāliste prof. Dace Rezeberga, viens no pretvēža kampaņas "Ride 4 Women" iniciatoriem, Grācas universitātes slimnīcas onkoginekologs Renē Lakī (Rene Laky), pretvēža kampaņas atbalstītāja un vēstnese, basketboliste Gunta Baško, kā arī "Onkoklīnikas" onkoginekologs Ronalds Mačuks, uzsverot būtiskāko informāciju par dzemdes kakla vēzi, tā profilaksi un statistiku Latvijā.

Pēc tam velomaratona dalībnieki, organizatori un brauciena atbalstītāji pulcējās kopīgam startam ceļā uz Šauļiem.

Publiskajos medijos pieejamie raksti un foto par velomaratonu:
 
 
 
 
 
 
Video sižeti:
 
 
 

Foto: "LETA" un "aslimnica" personīgais arhīvs.