­

Jaunie Valsts organizētā dzemdes kakla vēža skrīninga sniegšanas nosacījumi

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ja paciente veiks izmeklējumu ar uzaicinājuma vēstuli pie maksas ginekologa, tad no valsts budžeta līdzekļiem, līdzīgi kā iepriekš, tiks apmaksāta citoloģiskās uztriepes mikroskopiskā izmeklēšana un arī HPV noteikšana, bet par vizīti pie ginekologa paciente norēķināsies ar saviem līdzekļiem.

NVD vērš uzmanību, ka līdz 01.04.2019 HPV noteikšanu no valsts budžeta līdzekļiem apmaksā manipulācijai ar kodu 47025 - cilvēka papilomas vīrusu specifiskās DNS noteikšana, gadījumos, kas ir aprakstīti Valsts organizētā dzemdes kakla vēža skrīninga sniegšanas nosacījumos. Valsts apmaksātu HPV testēšanu veic laboratorijas, kas ir noslēgušas līgumu ar NVD.

No 2019. gada 1. aprīļa NVD informēs par izmaiņām manipulāciju sarakstā un HPV testa pielietojumu, precizējot HPV testēšanas apmaksas noteikumus un izmaiņas HPV noteikšanas tarifā.

Ar 2019. gada 1. janvārī spēkā esošajiem nosacījumiem Valsts organizētā dzemdes kakla vēža skrīninga algoritmā varat iepazīties Nacionālā veselības dienesta mājaslapā: NVD Ambulatorie pakalpojumi vai šeit pievienotajā dokumenta failā: Dzemdes kakla vēža skrīninga sniegšanas nosacījumi

Rīgas Stradiņa universitātes Starptautiskā konference "Zināšanas praksei"

Visi asociācijas biedri tiek laipni aicināti no 1. - 3. aprīlim apmeklēt Rīgas Stradiņa universitātes Starptautisko konferenci "Zināšanas praksei" ("INTERNATIONAL CONFERENCE "KNOWLEDGE FOR USE IN PRACTICE").

Bērna un sievietes veselības sekcijas sadaļa, kas veltīta sievietes veselības aktuālajām problēmām notiks 2019. gada 2.aprīlī, laikā no 14.00 līdz 17.00, Dzirciema ielā 16, RSU 3. auditorijā un posteru zālē.

Programma Bērna un sievietes veselības sekcijas sadaļai: Children's and Woman's Health

Dalība konferencē ir bez maksas, taču, lai varētu piedalīties, ir nepieciešama reģistrācija.

Lūdzu, apmeklējiet konferences mājas lapu: http://conference2019.rsu.lv/ un veiciet reģistrāciju!

Par dalību konferencē tiks izsniegti sertifikāti.

Izmantojiet iespēju satikt starptautiskus ekspertus un Latvijas pētniekus, kas savu zinātnisko darbību veltījuši sievietes veselības problēmu izpētei!

Bez Bērna un sievietes veselības sekcijas, ir vērts ieskatīties konferences programmā - atrast un apmeklēt vēl citas, sevi interesējošas, sekciju sēdes.

Iesakām apmeklēt ANSER Satelītkonferenci 3. aprīlī, “SRHR Policy Research – Achievements And Challenges”, kurā tiks spriests par seksuālās un reproduktīvās veselības globālajiem izaicinājumiem.

Satelītkonferences norises laiku, vietu un dienaskārtību skatīt šeit: ANSER Programme

 

Asociācijas sēde "Cik "zaļš" ir "zaļais koridors"?" jeb aktualitātes onkoginekoloģijā, 22.03.2019.



PROGRAMMA

12:00 – 13:00 Reģistrācija
13:00 – 13:30 “Cik zaļš ir zaļais koridors?” - Dr. Androniks Mitiļdžans, RAKUS Onkoloģijas centrs
13:35 – 13:45 “BRCA 1 un BRCA 2 gēnu ģenētisko variantu testēšanas iespējas un pielietojums E. Gulbja Laboratorijā” - Ludmila Voložonoka
13:50 – 14:30 “Pārmantota krūts un olnīcu vēža ģenētiskie iemesli” -
Prof. Dr. biol. Edvīns Miklaševičs, RSU Onkoloģijas institūts
14:35 - 14:45 “Fami Cord Group Cilmes šūnu banka” aktualitātes – Dr. Inese Bolmane
14:45 – 15:15 Kafijas pauze
15:15 – 15:45 “Dzemdes piedēkļu veidojumi - taktika ambulatorajā etapā” –
Dr. Arta Spridzāne, RAKUS Onkoloģijas centrs
15:45 – 15:50 “Gedeon Richter” aktualitātes – Vineta Eglīte
15:50 – 16:20 “Asiņošana no dzimumceļiem kā simptoms onkoginekoloģiskai saslimšanai” – Dr. Aksana Evart, RAKUS Onkoloģijas centrs
16:25 – 16:55 “Klīniskie gadījumi onkoginekoloģijā” – Dr. Elīna Gelderiņa, dzemdniecības un ginekoloģijas rezidente