­

Rīgas Dzemdību namā atklātas mūsdienīgas dzemdību un grūtnieču aprūpes telpas

Šodien, 24.janvārī, Rīgas Dzemdību namā pēc vērienīgiem remonta darbiem svinīgi tika atklātas mūsdienīgas dzemdību un grūtnieču aprūpes telpas. Būvdarbu izpilde noritēja no 2018.gada maija līdz decembrim. Astoņu mēnešu laikā izveidotas piecas jaunas dzemdību zāles Dzemdību nama 6.stāvā, izremontētas grūtnieču aprūpes telpas Dzemdību nama 5.stāvā, atjaunotas evakuācijas kāpnes, uzlabotas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas telpas.

“Vislabākais jaunums ir tas, ka, domājot par jaunajiem vecākiem, vēlamies šo procesu padarīt pēc iespējas tuvāku tam, kā tam fizioloģiski būtu jānotiek, samazinot nevajadzīgu iejaukšanos skaitu. Un šajā nodaļā dzemdības vadīs tieši vecmātes. Tas ir, māmiņas var nebaidīties par pārmērīgu medicīnisko iejaukšanos,” atzīmēja Dr. med. Anna Miskova, kura ir Dzemdību centra jaunā vadītāja.

Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā un modernākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar 70 gadus lielu pieredzi dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā. Dzemdību namā ik gadu tiek pieņemtas aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī.

Pērn, 2018.gadā, Rīgas Dzemdību namā piedzima 6028 mazuļi – 3148 zēni un 2880 meitenes.

Sižets TV3 Ziņās: Video

Sirsnīgi sveicam un vēlam visu to labāko Dr. med. Annai Miskovai jaunajā amatā!

Attēlā: Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas valdes pārstāve, Rīgas Dzemdību nama Dzemdību centra vadītāja, Dr. med. Anna Miskova

Evelina London Children's Hospital Advanced Course In Fetal Cardiology, no 11.-12.04.2019.

No 2019. gada 11.-12. aprīlim Londonā norisināsies Evelina London Children's Hospital "Advanced Course In Fetal Cardiology".

Kursi paredzēti sonogrāfijas speciālistiem, dzemdību speciālistiem, radiologiem un kardiologiem - visiem speciālistiem, kuri veic augļa sirds utrasonogrāfisko izmeklēšanu.

Informācija par kursiem pieejama šeit: Advanced Course In Fetal Cardiology

Rīgā no 8.-9. martam norisināsies konference "Conference on Prenatal Ultrasound Assessment of the Fetus"

Sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti, The Fetal Medicine Foundation, Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociāciju un Arbor Medical Corporation 2019. gada 8. - 9. martā notiks konference "Conference on Prenatal Ultrasound Assessment of the Fetus".

Konferencē ar priekšlasījumiem piedalīsies vairāki speciālisti no King's College Hospital, Londona (Dr. Elena Greco, dr. Marija Mohova, dr. Vita Zīdere), kā arī pašmāju pieredzējušākie ultrasonogrāfijas speciālisti.

Programmas vadītāja: Dr. Dace Matule

Programmas apjoms: 16 akadēmiskās stundas

Dalības maksa: 100 EUR

Ar konferences programmu varat iepazīties šeit: Programma 8. - 9. marts, 2019 (LV)Programme (ENG)

Reģistrēties dalībai konferencē varat šeit: Ultrasonogrāfijas aktualitātes augļa stāvokļa izvērtēšanai

Kontaktpersona jautājumu gadījumā: Liene Belševica, e-pasts: liene.belsevica@rsu.lv

International Scientific Conference "Cervical Cancer. The disease that could be prevented", 24.-25.01.19., Viļņa, Lietuva

Janvāris ir mēnesis, kurā visā pasaulē tiek pievērsta uzmanība dzemdes kakla vēža prevencijai, šī iemesla dēļ no 24. - 25. janvārim Viļņā norisināsies starptautiska zinātniskā konference "Cervical Cancer. The disease that could be prevented".

Konferences ietvaros 24. janvārī notiks praktiskie kursi "Basic course Microscopy of vaginal fluid", kuros kā vieslektors uzstāsies Prof. Dr. Gilbert Donders, savukārt 25. janvārī norisināsies konferences zinātniskā sadaļa, kurā paredzētas vairākas sesijas - kā viena no uzaicinātajām vieslektorēm arī Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas un Latvijas Kolposkopijas biedrības valdes pārstāve Dr. med. Jana Žodžika.

Norises vieta: "Crowne Plaza Vilnius" Conference Center (M. K. Ciurlionio str. 84, Vilnius, Lithuania)

Reģistrēšanās pieejama šeit: Reģistrācija

Kursu programma: ŠEIT

Konferences programma: ŠEIT

Apsveicam!

Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas biedre, RSU Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras docētāja, Dr. med. Natālija Vedmedovska šodien tika ievēlēta par Rīgas Stradiņa universitātes asociēto profesori!

22. februārī notiks nākamā Asociācijas sēde "Infekciju stāvokļi dzemdniecībā un ginekoloģijā. Profilakses iespējas"

PROGRAMMA

12:15 – 13:00 Reģistrācija
13:00 – 13:30 “Sievietes veselībai nozīmīgu infekcijas slimību izplatība Latvijā” - Elīna Dimiņa (SPKC)
13:30 – 14:10 “Genital microbiota in family” - Prof. Reet Mandar (Igaunija)
14:10 – 14:40

“Mikrobioms, disbioze un slimības” –
Dr. Ivars Krastiņš, anesteziologs-reanimatologs, algologs

14:40 - 14:50 “Bionorica” aktualitātes
14:50 – 14:55 “Gedeon Richter” aktualitātes
14:55 – 15:35 “Mutes dobuma veselība grūtniecības laikā” –
Dr. med. Inga Briede, stomatologs
15:35 – 16:00 Kafijas pauze
16:00 – 16:45 “Aktuālais par vakcināciju sievietes un bērna veselībā”-
Asoc. prof. Dace Zavadska, infektologs
16:45 – 17:05 “Urīnceļu infekcijas sievietēm ar recidivējošām UCI, grūtniecēm un sievietēm menopauzē. Aktualitāte un terapijas taktika” -
Dr. Zane Pilsētniece, urologs
17:05 – 17:25 “Klīniskais gadījums: Pēcdzemdību sepse” – Dr. Santa Ūdre